Chick Corea Trio naar Concertgebouw Amsterdam

11-07-2016 @ 14:32

Op 10 mei 2017 treedt Chick Corea samen met Eddie Gomez en Brian Blade op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam.  

Chick Corea (1941) is een muzikant met een kolossale staat van dienst. Zijn album-oeuvre beslaat ruim vijf decennia. Veel mensen kennen hem vanaf de tijd dat hij met Miles Davis speelde en aansluitend van zijn eigen toonaangevende jazzrockgroepen, waaronder Return To Forever. De jazzpianist, componist en bandleider won in 2015 nog in de categorie Best Jazz Instrumental Album zijn 22e Grammy Award voor het album Trilogy. Het album werd opgenomen tijdens de wereldwijde tournee van het Chick Corea Trio. Naar aanleiding hiervan gaat Corea opnieuw met zijn jazzkompanen op tour, ditmaal met bassist Eddie Gomez en drummer Brian Blade.

De onvermoeibare Corea was dit jaar ook te zen en te horen op het North Sea Jazz Festival waar hij grootheden als Bill Evans, Horace Silver, Thelonious Monk, Bud Powell en zijn oude leermeester Miles Davis eert met zijn ‘75th Birthday Celebration’.

CHICK COREA TRIO

met Eddie Gomez en Brian Blade

Woensdag 10 mei 2017 | Het Concertgebouw, Amsterdam

Aanvang 20:15 | Entree: €54,-, 47,- 37,-