Tamarin Desert brengt debuut-EP uit

01-05-2016 @ 19:55

Na twee single-releases in 2015 komt de psychpop/rockband Tamarin Desert op 29 mei met hun debuut-EP ‘Surf Lounge’.

Het Eindhovense Tamarin Desert maakt 60’s georiënteerde psychpop/rock à la Tame Impala en Pond, gecombineerd met een dosis pit en slagkracht. In 2015 tourde de band door Nederland met de Popronde. In januari van dit jaar stonden ze op Noorderslag en was volgens 3voor12 “(...) één van de opkomende bandjes die zich wagen aan het opnieuw leven inblazen van dit klassieke genre [pyschpop]”. Ook was de band de vaste support act van PAUW bij hun voorjaarstoer.

Debuut-EP ‘Surf Lounge’ bevat een basis van dromerige sixtiesmuziek, maar met meer vette fuzz grooves. De nummers ‘Dreams’ en ‘Fool’s Last Stand’ zijn in 2015 voor het eerst uitgebracht en zijn speciaal voor de EP opnieuw opgenomen waardoor de sound meer diepte heeft en urgenter is geworden. De nieuwe tracks hebben onderwerpen zoals dromen, verborgen emoties en het terugkijken op relaties.

De EP wordt in eigen beheer uitgebracht en is digitaal en op vinyl beschikbaar. Op zondagavond 29 mei vindt de release plaats in het Stroomhuis in Eindhoven, met verschillende gastoptredens.

Vanaf 29 mei is het album verkrijgbaar in de betere popspeciaalzaken en op tamarindesert.bandcamp.com.

www.tamarindesert.com

www.facebook.com/tamarindesertband