Sass Jordan komt terug naar Nederland

28-04-2016 @ 13:29

De Brits/Canadese rockzangeres Sass Jordan is de afgelopen 30 jaar actief zowel met live optredens, als album releases. Als rockzangeres enorm gewaardeerd en winnares van diverse awards en ze heeft samengewerkt met vele belangrijke collega artiesten als Aerosmith, Alice Cooper, Cheap Trick, Van Halen, Carlos Santana en Joe Cocker.

In 1992, zong ze bijvoorbeeld het duet 'Trust in me' met Joe Cocker, dat terug te vinden is op de Bodyguard soundtrack.

Haar meest recente album is getiteld “From Dusk ‘Til Dawn”, (2009).  Sass Jordan over dat album “The title of the CD comes from me wanting to write about that time of day when things are most uncertain, in a state of potentiality, right before the night manifests, with all it’s accompanying fear, passion, quiet, loneliness, dread, and dreams…. It’s the time we seem to be the most vulnerable emotionally, and as an artist, that time is very interesting to explore.”

Afgelopen januari was ze voor 5 shows in Nederland, in het Pinkster weekend komt ze terug voor vier shows.

De reacties op haar tour in januari waren erg goed, zo ook in Maxazine:

"Nadat Sass Jordan voor het laatst in 2009 in Nederland optrad is ze deze week terug voor maar liefst vijf concerten. In Amstelveen was het derde optreden van de reeks waarbij ook Den Haag, Den Bosch, Hengelo en Drachten worden aangedaan. De rockdiva uit Canada staat bekend om haar zwoele, blues-rock stemgeluid. En dat onderstreepte ze op een positieve manier nog maar eens in de P60. Met een mix van rock, blues en soul overtuigde de zangeres opnieuw. Het is begrijpelijk dat regelmatig vergelijkingen met Janis Joplin en Tina Turner worden gemaakt.

(...) Ze wist samen met haar band het publiek snel voor zich te winnen. Haar enthousiasme deed de kou en regen buiten snel vergeten. ‘Pissin Down’ kondigde ze heel toepasselijk aan als een nummer dat over deze avond ging. Haar begeleidingsband speelde uitstekend maar het was de rockdiva die bijna al het spotlicht voor zich op eiste.

(...) Ze liet in Amstelveen horen dat ze nog steeds een geweldige strot heeft en met de drive en passie die ze op het podium liet zien kan deze rockdiva nog heel wat jaartjes mee."

Hier de lijst met shows in mei:
vr 13 mei - Heerlen - Nieuwe Nor
za 14 mei - Alkmaar - Victorie
zo 15 mei - Vlissingen - De Piek
ma 16 mei - Raalte - Ribs & Blues Festival

http://sassjordan.com/

https://www.facebook.com/Sass-Jordan