Legendarische bad girl of rock and roll naar Amsterdam

03-02-2016 @ 22:02

The Ronettes-frontvrouw RONNIE SPECTOR naar Paradiso

Ronnie Spector, leading lady van The Ronettes, komt naar Nederland. De inmiddels 72-jarige Amerikaanse “bad girl of rock and roll” staat op donderdag 5 mei in het Amsterdamse Paradiso. Spector scoorde in de jaren '60 legendarische hits als ‘Be My Baby’ en ‘The Best Part of Breakin' Up’. Ze kreeg met haar krachtige vocalen en attitude de hele wereld overstag. 

Ronnie Spector was met haar machtige stem en dito uitstraling in het begin van de '60s al de belichaming van wat pas veel later bekend zou worden als girlpower. Als frontzangeres van de meidengroep The Ronettes veroverde ze in razend tempo de wereld met hits als ‘Walking In the Rain,’ ‘Baby I Love You’ en ‘(The Best Part Of) Breakin’ Up‘. Meest bekend is ‘Be My Baby’, dat door Rolling Stone Magazine bij de beste 25 nummers ooit wordt gerekend. Ook ‘I Can Hear Music’, later een grote hit voor The Beach Boys, komt uit de koker van The Ronettes. De rock and roll meidenband tourde in 1964 met The Rolling Stones in Engeland en verzorgde het voorprogramma tijdens de laatste The Beatles-tour in Amerika in 1966. Spector was de eerste vrouw die dezelfde massahysterie teweegbracht als The Beatles. Alles bezorgde de formatie in 2007 uiteindelijk een plekje in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame. Ronnie Spectors looks en muziek inspireerde artiesten als Amy Winehouse en Patti Smith.

Nadat The Ronettes in 1967 al uiteen gingen, bleef de als Veronica Yvette Bennett geboren New Yorkse een gerenommeerde naam in de muziekwereld. Zo werkte ze samen met Jimi Hendrix, nam haar solo-debuutsingle op met George Harrison, John Lennon en Ringo Star, organiseerde Bruce Springsteen and the E Street Band voor de achtergrondzang op ‘Say Goodbye To Hollywood.’ In de jaren '80 scoorde Ronnie Spector nog een flinke hit met ‘Take Me Home Tonight’, een duet met Eddie Money. Vijf jaar geleden nam ze een prachtige cover op van Amy Winehouse's ‘Back To Black’

Tijdens het optreden van Spector zullen veel van deze legendarische nummers uiteraard voorbijkomen. Een unieke kans dus om een van de meest iconische vrouwen in de muziekwereld live te zien. De vrouw die een inspiratie was en is voor veel muzikanten, maar vooral altijd zelf de “bad girl of rock and roll” zal blijven.

Ronnie Spector

05.05.2016
Paradiso, Amsterdam
Verkoop via www.ticketmaster.nl

http://www.ronniespector.com/