Alabama Shakes in najaar naar Nederland

29-06-2015 @ 20:43

De Amerikaanse rockband Alabama Shakes komt in november als onderdeel van hun tournee naar Nederland. Op 7 november treedt de band op in Paradiso, Amsterdam, een dag later in de Oosterpoort, Groningen, en op 16 november in 013, Tilburg. Alabama Shakes neemt de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka mee als special guest. 

Alabama Shakes brak in 2012 door met het nummer Hold On. Enkele maanden later verscheen het debuutalbum Boys & Girls, waarvoor de band maar liefst drie Grammy nominaties ontving. Twee maanden geleden schudde de jonge band rondom de opvallende zangeres Brittany Howard de wereld opnieuw flink wakker. Ditmaal was het tweede album, Sounds & Color, de oorzaak. Naast rhythm & blues, Memphis-soul en southern rock is er op dit album ook ruimte voor gospel, funk, garagerock en zelfs jazz.

De band stond afgelopen weekend op Down The Rabbit Hole en op Rock Werchter, en trekt langs een aantal festivals deze zomer in Europa. Ook is de band te zien op North Sea Jazz op 10 juli a.s.

Als special guest komt de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka mee. Kiwanuka brak in 2011 door met de singles Tell Me A Tale en Home Again. Zijn meest recente album, You've Got Nothing To Lose, verscheen in 2014. Afgelopen weekend gaf Alabama Shakes nog een indrukwekkend optreden.

Alabama Shakes
+ special guest: Michael Kiwanuka
07 november 2015 | Paradiso - Amsterdam |
08 november 2015 | De Oosterpoort - Groningen |
16 november 2015 | 013 - Tilburg |

http://www.alabamashakes.com/

https://www.facebook.com/theAlabamaShakes