Legendarische pionier Jean-Michel Jarre op ADE geïnterviewd door Armin van Buuren

04-06-2014 @ 14:40

Het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds meest toonaangevende evenement voor elektronische muziek, is verheugd om de Franse muziek pionier Jean-Michel Jarre te verwelkomen op haar 19e editie (15 tot en met 19 oktober). Jarre zal worden geïnterviewd door een van Nederlands meest succesvolle DJ's en producers Armin van Buuren.

Jean-Michel Jarre brak in 1977 door met zijn vernieuwende instrumentale elektronische popmuziek, w.o. het album 'Oxygene' en is met inmiddels ruim 80 miljoen verkochte albums vandaag de dag nog steeds actueel. Met zijn verbluffende en omvangrijke live shows trad hij meerdere keren voor miljoenen fans tegelijk op. Als toneel voor zijn shows koos hij de meest uiteenlopende iconische bezienswaardigheden, zoals de Londense Docklands, de Eiffeltoren en de piramides van Giza. De shows, allen gekenmerkt door state-of-the-art licht en geluid waren hun tijd ver vooruit en creëerden een ongekende en vernieuwende openlucht ervaring, die een creatieve basis vormde voor de hedendaagse shows en festivals.

Jarre gaf december 2007 tien concerten in Parijs. De concerten duurden elk ongeveer 95 minuten en vonden plaats in theater Marigny waar zijn doorbraak Oxygène werd opgevoerd om het 30-jarig bestaan van het album te vieren. 25 Maart 2008 stond Jarre in theater Carré Amsterdam, als onderdeel van zijn Oxygène tour, het verlengstuk van de concerten in Parijs. Deze tour, eveneens ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum in 2007 van Oxygène, werd in verschillende theaters in Europa uitgevoerd.

Jarre is verder sinds juni 2013 president van de CISAC, de internationale auteurs en componisten confederatie, waar hij campagne voert voor auteursrechtelijke bescherming. Daarnaast brengt hij nog steeds muziek uit en ontwerpt hij high-end speakers for Jarre Technologies.

Tijdens het ADE wordt Jean-Michel Jarre geïnterviewd door een van Nederlands meest succesvolle DJ's en Producers Armin van Buuren, als onderdeel van ADE's uitgebreide conferentieprogramma.

"Jean-Michel was één van de pioniers op het gebied van elektronische muziek, toen het nog geen "trance" of "EDM" heette. De synthesizer werd in het begin door velen gezien als een "duivels" instrument en die muziek mocht vooral geen "muziek" genoemd worden. Met albums als "Oxygene” (1977) , "Equinox" (1979) en "Zoolook" (1984) bereikte Jean-Michel een groot publiek en opende veel deuren voor de synthesizer muziek. Dit apparaat heeft aan de basis gestaan van wat we nu dance noemen. Daarnaast is Jarre een pionier als het gaat om grote optredens en technieken als video projectie," aldus Armin van Buuren.

De exacte datum en tijd van het interview worden later bekend gemaakt.

Eerder bekendgemaakte sprekers voor ADE's conferentie zijn: de wereldwijd bekende filmcomponist Hans Zimmer, Live Nation Entertainment 's president en chief executive officer Michael Rapino, Spinnin' Records CEO Eelko van Kooten, Merlin CEO Charles Caldas, Steve Schnur, wereldwijde executive muziek en muziek marketing voor Electronic Arts (EA), Betsy Beers producer van Grey's Anatomy, Private Practice en Scandal en de toonaangevende music supervisor Alexandra Patsavas.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdam-dance-event.nl

Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober en wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official partner ADE: Samsung.