Britse comedy superster Bill Bailey voor eenmalige show naar Nederland

13-03-2014 @ 11:24

Op 14 mei 2014 zal de Britse comedylegende Bill Bailey een exclusief optreden geven in De Meervaart in Amsterdam. De superster zal met een hilarische en muzikale stand-up show laten zien waarom hij wordt gezien als een van de allergrootste Engelse comedians.  

De show Qualmpeddler is een unieke mengeling van muzikale mashups, krankzinnige liedjes, diepgaande gedachten en een hoop hilariteit, zoals alleen Bill Bailey het kan brengen. Verwacht melodieuze ongein als religieuze dubstep, Horntallica en een dubversie van Downton Abbey, maar ook geweldig grappige verhalen over Higgsdeeltjes, tandartsen, Mayakalenders en nog veel meer.

Bill Bailey behoort al jaren tot de wereldtop. De Engelsman begon zijn carriere in 1984 en maakte al snel furore met zijn unieke mengeling van muzikaliteit en hilariteit. Weinig comedians zijn zo divers als Bill Bailey: hij speelt net zo makkelijk in de Royal Albert Hall als op het hoofdpodium van metalfestival Sonisphere in Knebworth.

Door goede optredens op het Edinburgh Fringe festival speelde hij zich in de kijker bij de BBC, waar hij nog altijd een graag geziene gast is. Zo was hij van 2002 tot 2008 teamcaptain in het programma Never Mind the Buzzcocks, en keert hij regelmatig terug in programma’s als QI en Have I Got News For You. Ook speelde hij een rol in de BAFTA-winnende serie Black Books met onder meer Dylan Moran. Daarnaast is hij regelmatig te gast in de Graham Norton show, die wordt uitgezonden op Comedy Central.

Bailey werd door Channel 4 bekroond als #7 van de beste 100 comedians ter wereld. Ook won hij o.a. een Time Out Comedy Award en een Edinburgh Critics Award. Zaken die buiten de UK niet onopgemerkt bleven, want Bailey reist regelmatig naar het buitenland. Zo speelde hij de voorstelling Qualmpeddler onder meer in Estland, Finland, Australie en Nieuw Zeeland. Ook stond hij in Londen in de Wembley Arena.

Nu is het tijd om deze briljante comedian in Nederland te gaan zien. Kaarten voor de show in Amsterdam zijn vanaf vrijdag 14 maart te koop.

check Bill Bailey over tattoos
check Bill Bailey op de Royal Variety 2012

Comedy Central presents

BILL BAILEY - QUALMPEDDLER

Woensdag 14 mei 2014
De Meervaart - Amsterdam
Entree: € 27,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

https://www.billbailey.co.uk/

https://twitter.com/BillBailey

Top 10 Best Comedians *source channel 4

1 BILLY CONNOLLY
2 RICHARD PRYOR
3 RICKY GERVAIS
4 BILL HICKS
5 EDDIE IZZARD
6 PETER KAY
7 BILL BAILEY
8 CHRIS ROCK
9 MICHAEL MCINTYRE
10 VICTORIA WOOD