Clouseau is na vier jaar terug met nieuwe single en album

06-10-2013 @ 23:14

Clouseau terug met een nieuwe single 'Vliegtuig'.

Op vrijdag 22 november a.s. brengt Clouseau het 11de Nederlandstalige studio-album uit, het eerste na een muzikale sabbatperiode van vier jaar. Dankzij een unieke samenwerking met bpost zullen fans die het album via deze website bestellen hun exemplaar echter al ontvangen op donderdag 21 november, één dag voor de officiële winkel-release. Het album heeft geen titel en heet dus gewoon "CLOUSEAU", kort maar krachtig.

Kris Wauters: “Er is lang en veel gepraat en gespeculeerd over een titel. Er zijn veel woorden gevallen maar geen enkel raakte de perfecte snaar of dekte de lading in zijn geheel. Eén songtitel eruit halen zou de andere songs oneer aandoen. Want we geloven dat dit één van onze beste albums is en een sterk collectief waarop elk nummer en elke noot zijn plaats heeft. We zijn vier jaar weggeweest, wat we nu naar buiten brengen is ons nieuwe visitekaartje. En ‘ons’, dat is Clouseau: Kris en Koen Wauters. Daarom kan slechts één woord vatten waar dit album voor staat: "CLOUSEAU

Het album telt 14 nieuwe songs, geschreven in het najaar van 2012 en het voorjaar 2013. De opnames vonden plaats tussen juni en augustus 2013 in de Wisseloord Studio’s in Hilversum onder leiding van producer Hans Francken.

Wie het album beluistert, zal geen abrupte koerswijziging horen ten opzichte van haar voorgangers. Het initiële idee van radicaal iets anders te doen werd tijdens het schrijfproces al snel van tafel geveegd. In de plaats daarvan: misschien wel de sterkste en meest coherente collectie songs die het duo ooit heeft afgeleverd. En bijgevolg zonder twijfel één van de sterkste albums die Clouseau ooit naar buiten heeft gebracht.

Beklijvend gezongen, nu eens sfeervol, dan weer steviger of dansbaar, en diep in de ziel kervend : de muziek op dit album laat je nooit los. De teksten zijn rijp en vol ideeën die bij elke beluistering nog wat beter worden. En nooit eerder werd een broeder-relatie zéér mooi en intens bezongen als in het afsluitende duet op dit album.

De eerste single uit “CLOUSEAU” is 1 oktober in première gegaan. “Vliegtuig” werd door de broers Wauters resoluut uit het album gelicht. Kris Wauters: "Vliegtuig is een fantastische song, al zeggen we het zelf. Heel speciaal, iets wat we nog nooit gedaan hebben. Niet helemaal voor de hand liggend in opbouw en je moet de tekst echt laten inzinken. Maar het is een song die je nooit meer loslaat eens je hem echt kent en die je niet na 10 luisterbeurten beu gehoord bent. Wij zijn beiden geweldig enthousiast en écht blij dat we er eindelijk mee naar buiten kunnen komen".

Het nieuwe album 'Clouseau' verschijnt op 22 nov. 2013

http://www.clouseau.be/
https://www.facebook.com/clouseau.be
http://www.youtube.com/watch?v=BRpEKxMpNL4
https://twitter.com/clouseau_be

label: parlophone music