Britse electro rockers Infadels uit elkaar

06-09-2012 @ 20:20

Afgelopen weekend heeft de Britse band Infadels na 9 succesvolle jaren besloten om uit elkaar te gaan.

Het gezamenlijke statement van de band luidt: “Met pijn in ons hart hebben we besloten om het Infadels boek wat gaat over de 9 gelukkigste jaren van ons leven, te sluiten. Er is geen ruzie, geen muzikale verschillen (nou ja, niet meer dan gewoonlijk), we zijn gewoon aan het einde gekomen van een geweldige reis waarvan we ons bevoorrecht voelen dat we die hebben mogen maken.

We willen de mensen die met ons samengewerkt hebben bedanken, de mensen die hebben gefeest met ons, maar bovenal de mensen die naar onze shows bleven komen, die genoten van de muziek en rondsprongen als een stel gekken. Jullie maakten net zoveel onderdeel van Infadels uit als wijzelf.

Het eerste, inmiddels klassieke Infadels album ‘We Are Not The Infadels’ kwam uit in 2006 en was meteen een enorm succes. De band tourde non stop en verdiende daarmee een reputatie als “hardst werkende band”. De hitsingles ‘Can’t Get Enough’ en ‘Love Love Semtex’ maakte van Infadels de grootste Britse band in Europa. In 2006 en 2008 overweldigde Infadels het Nederlandse festivalpubliek op Lowlands en versloegen ze N*E*R*D en The Foo Fighters in de eindejaarslijstjes.

In mei van dit jaar bracht Infadels het laatste album ‘The Future of The Gravity Boy’ uit.

http://www.infadels.co.uk/