Extra concert Leonard Cohen op 22 augustus

21-04-2012 @ 21:43

Net als in België waar de openingsconcerten van de wereldtournee van Leonard Cohen in no-time uitverkochten, staat ook in Nederland geen maat op de populariteit van de 77-jarige Canadese zanger Leonard Cohen. Nu blijkt dat de ca. 13.000 tickets voor het eerste concert binnen de kortste keren uitverkocht zullen geraken, is een extra concert toegevoegd. Ook op 22 augustus zal Leonard Cohen te horen en te zien zijn in het Olympisch Stadion.

De live optredens van Leonard Cohen vinden plaats in het bijzondere decor van het Olympisch Stadion te Amsterdam. Met het podium een aantal meters voor de middenstip en een volledig ‘seated concert’ belooft het Olympisch Stadion een comfortabele setting voor circa 13.000 muziekliefhebbers. Het stadion was al eerder gastheer voor historische concerten, zoals Pink Floyd, Supertramp en André Hazes. Het decor van het monumentale Olympisch Stadion leent zich uitstekend om de fans van Cohen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Old Ideas’ is Cohen’s twaalfde studioalbum en de eerste studioalbum in acht jaar. De pers was unaniem lovend en prees de pure melodieën, het gouden lage timbre en de relativerende, poëtische teksten. Het album bevat tien vakkundig geslepen parels waarin elke noot en lettergreep juist zitten. Naast een selectie uit ‘Old Ideas’ kan het publiek ook zijn allergrootste klassiekers verwachten; briljante nummers als ‘Bird on a wire’, ‘Suzanne’, ‘So long Marianne’, ‘Tower of Song’, ‘I’m Your Man’, ‘First We Take Manhattan’ en ‘Hallelujah’ worden feilloos gebracht in een Cohen-show die ieder avond gemiddeld drie uur duurt.

www.leonardcohenamsterdam.nl